Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Overtagelsen af LM Wind Power får nu en anden amerikansk VE producent til Danmark.

 

Det er de rigtigt store glasfibervinger der i fremtiden vil sidde på de nye vindmøller. Så det er ikke uvæsentligt hvem der sidder på teknologien.

General Electric , der for nylig købte LM Wind Power fra et større investeringsselskab har jo netop ville styrke deres know-how indenfor området.

Selvom vind procentvis ikke er det største indsatsområde for GE. Men det er nok der udviklingsmulighederne i Europa er store.

På Danmarks Vindmølleforenings vindtræf for nylig på netop LM Wind Power blev det pointeret, at alle kunder var velkomne til at købe vinger. GE ville fortsat køre fabrikken som en bred leverandør af vinger til flere forskelige selskaber. Inklusive konkurrenter.

Det er der åbenbart andre der har hørt. For nu har amerikanske TPI Composides meddelt at man vil etablere sig i Kolding med deres nye europæiske forsknings-og energicenter.

TPI fremstiller for det amerikanske marked store glas og kulfiber forstærkede vindmøllevinger.

Etableringen i Kolding annonceres til første kvartal 2018.

Så nu går det åbenbart den modsatte vej med teknologiudvikling i Danmark. Så der må ske noget interessant i Kolding i øjeblikket.

Vestas og Siemens har deres egen vingeproduktion , mens flere af de europæiske køber hos LM .

Og de største vinger testes p.t. i Frøstrup, hvor Vestas kører 9,5 MW .

Så hvor store kan vingerne mod blive ? Og hvem går ud over 10 MegaWatt ?

Det hele ligger i vingelængden og vingedesignet.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/567988/amerikansk_vingeproducent_slar_sig_ned_i_kolding?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

- "Charles!" - "Nåh, jeg plejer nu ikke at kalde min chauffør ved fornavn. Hvad er Deres efternavn?" - "Darling!" - "OK, bare kør, Charles?"
Nive info
Gå til toppen