Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Skal man have en , to eller tre pladede radiatorer ?

 

Den varme der udstråles fra en radiator til et rum bestemmer hvilken grad af komford man ænsker eller kan opnå. En radiatorthermostat bestemmer gennemstrømningen, men er det nok ?

Varme afgives ikke ligegodt. Er to områder ligevarme overføres der ingen varme. Og er radiatoren 37 grader så overføres der meget lidt.

Skal man udnytte lavere temperaturer, så er der kun gulvvarme der dur. Og den kører til gengæld nede på 22 til 25 grader celsius. ( og har en kæmpe overflade).

Normale radiatorer er enten med 1 , 2 eller 3 plader.

Hvis man har et oliefyr , så skal det for en given størrelse til en radiator med en plade køre på 65 grader. Har man en tilsvarende 2 pladet radiator så kan man sænke omløbstemperaturen til 55 grader og opnå samme rumvarme.

Og har man 3 pladede radiatorer , så kan cirkulationstemperaturen sænkes til 45 grader. Og man opnår samme temperatur . 4 plader ved 37 grader vil give dig et koldt hus.

Så der er nok fornuft i at naturen holder pattedyrs og menneskers temperatur på 37 grader. Så er vores varmetab mindst.

Har du jordvarme eller solvarme , så kan man fint varme et gulvvarmeanlæg op med temperaturer mellem 20 og 28 grader. Ligesom gulvvarme også egner sig fint til varmepumper, der helst ikke vil højt op i temperatur.

Skal du bygge det hele om , så vælg gulvvarme . Skal du bare tilpasse til varmepumpe, så er det enklere at udskifte radiatorerne.

Og bygger du selv så husk at bruge skydeventiler hist og her. På den måde undgår du at tappe al vandet af , når du skal ombygge. (og husk at slukke cirkulationspumpen mens de arbejder).

Ian

Dagens vits

Lærerinden søgte i alle kroge og under borde og stole, men kunne ikke finde nogen gummistøvler. Tilsidst sage hun: Er du sikker på, at dette her ikke er dine gummistøvler? Ja der var sne på mine.
Nive info
Gå til toppen