Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Atomkraftulykke i Kasakhstan eller Rusland har bredt sig i de øvre skylag.

 

Det er ikke hver dag man registrerer radioaktive isotober i atmosfæren over os , men ikke desto mindre har skyen været under opbygning et stykke tid.

Nu hører Ruthetium ikke til de grundstoffer som man oftest hører om indenfor atomkraft, så det er en stor gåde hvorfra udslippet kommer. Og ikke mindst udfra hvilken process.

Ugebladet Ingeniøren har en grundig omtale , mens andre kilder kræver abonnement.

Det er det franske sikkerhedsinstitut IRSN der har observeret høje niveauer af forurening med Ruthetium 106 over hele Europa. Foreløbig har Rusland benægtet ethvert kendskab til uheldet.

Ruthetium isotoben har en ret kort halveringstid, så der går rigtigt meget til grunde de næste år.

Den ansees ikke for særlig farlig. Men det skal sees i forhold til de mange andre stoffer man har.

Ruthetium eren radioaktiv isotop , der anvendes i nuclear medicin. Den findes ikke i naturen , men fremstilles kunstigt i en atomraektor. Så eksperter mener , at noget er gået galt i en process på et bearbejdningsanlæg mellem Ural bjergene og Volga floden.

Se også:

https://ing.dk/artikel/atomkraftulykke-kasakhstan-eller-rusland-ruthenium-106-sky-ligger-europa-208458?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=daglig&cx_newsletter=daglig&cx_newsletterid=206601&utm_source=ING+V2+Common&utm_campaign=cab4a2871a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_11_10&utm_medium=email&utm_term=0_e43d1267b1-cab4a2871a-48700701

https://en.wikipedia.org/wiki/Isotopes_of_ruthenium

Ian

Dagens vits

- "Charles!" - "Nåh, jeg plejer nu ikke at kalde min chauffør ved fornavn. Hvad er Deres efternavn?" - "Darling!" - "OK, bare kør, Charles?"
Nive info
Gå til toppen