Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Energinet.dk investerer i den kommende tid 564 millioner i Vesterhav syd og nord.

 

Samtidig med at man piller en masse højspændingsmaster ned i Nordvestjylland planlægges der etableret 2 nye højspændingsforbindelser ud til nye mølleparker.

De to kystnære havmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord står nu foran bygning. Og det ikke bare med fundamenter i Vesterhavet, men også linieføring indover land med transformatorstationer og knudepunkter.

Hvis møllepark nord havde ligget lidt nordligere var det Bedsted der var blevet forstærket , nu føres højspændingslinien ind bagom Klosterheden til Holstebro.

Der etableres 2 uafhængige linier.

Et kabel fra Vesterhav Nord på 60 kV (kilovolt) til en ny transformatorstation ved Engbjerg vest for Lemvig . Og derfra viderer over Ramme til knudepunktet Idumlund ved for Holstebro via et nyt 150 KV (kilovolt) kabel. Herfra videre via 400 KV højspændingslinier.

Et andet kabel fra Vesterhav Syd på 60 KV til Søndervig ved Ringkøbing. Fra Søndervig lægges et nyt 150 KV , der løber via Lem Kær til knudepunktet Stovtrup på 400 KV linien i Jylland.

Der bliver tale om nogle lange nye forbindelser. Som Vattenfall skal betale fra møllerne og til knudepunkterne i land.

Vesterhav Nord bliver på 180 MW mølle effekt. Og Vesterhav Syd på 170 MW mølle effekt. Det hele ejet af svenske Vattenfall.

Arbejdet påbegyndes i 2018 skriver Energy Supply.

Se også

https://www.energy-supply.dk/article/view/565905/energinet_smider_564_millioner_efter_nettilslutning

Ian

Dagens vits

Hvorfor findes der kun snemænd - og ikke snekvinder???? Fordi det kun er mænd der er så dumme, at de vil stå ude i frost og kulde en hel lang vinter!!!
Nive info
Gå til toppen