Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Grønland har store uudnyttede vandkraftressourcer som man nu vil aktivere.

 

Store IT firmaer har de senere år ledt efter mulige placeringer for deres utroligt energikrævende servere. Danmark , Norge og Sverige har allerede givtige projekter i gang. Og man leder fortsat efter områder med grøn energi i vækst.

Hvor der er store utæmmede vandfald som i Sydgrønland synes sagen at være oplagt. For her kan man netop få de meget store elektricitetsmængder , der er nødvendige til drift og køling af datacentre. Eneste problem er , at dæmningsanlæggene og højspændingslinierne ikke er bygget endnu. Og dertil kommer det meget store byggeomkostninger i det polare.

På det østlige Island har man i flere år satset på store aluminiumssmelteværker , der får elektriciteten fra nye kæmpe dæmningsanlæg. Anlæg der yder så meget, at man har overvejet HVDC kabler til Europa

På Grønland er potentialet for vandkraft mange gange større.

Det var også det som interesserede uranmine planerne gennem årene. Nu kan man måske bruge den store IT efterspørgsel til at løfte begge projektideer.

Specielt søer i kanten af Indlandsisen oppe i højden bærer utroligt store mængder vand. Og her taler vi om over 2 kilometers faldhøjde.

Noget som Vestnorge . Dog uden den store nedbørsmængde.

Appel og Facebook placerer sig netop i politiks stabile og velforsynede lande.

Så hvorfor ikke Grønland ?

Se også:

http://knr.gl/da/nyheder/vandkraft-skal-tr%C3%A6kke-investorer-til-gr%C3%B8nland

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen