Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Verdens næststørste vindmølleproducent Siemens-Gamesa strammer nu produktionsapparatet op.

 

Udviklingen indenfor vindkraft er nu så konkurrencepræget at kun de mest rationelle på sigt vil overleve. Ikke fordi interessen for at købe er faldet, men fordi myndighederne saboterer så mange projekter, at millioner går til og projekter dør i meget lange ansøgnings faser.

Ordrebogen kan godt være fuld, men man har utroligt svært ved at få tilladelserne i hus. Sådan var det ikke tidligere, men sådan er det blevet mange steder. Specielt i Danmark.

Så der hvor restriktionerne hærger, der nedlægges arbejdspladserne. Og det selvom finansieringen var på plads fra første dag.

Skal man overleve, så er eksport den eneste udvej. Men de lande der får nye møller vil også gerne have nye arbejdspladser. Så vil man succes i det fremmede, så må man mange gange også bygge nye fabrikker oversøs. Og det koster så omsætning hos moderfirmaet.

Den lurvede energipolitik der blandt andet føres i Danmark betyder snart farvel til hele VE sektoren. Fremtidens møller vil blive bygget i udlandet. Og specielt dem der bliver opsat off-shore kan jo ligesågodt komme fra lande med lavere timeløn og færre restriktioner og regler ,

Mantraet om CO2 reduktion er ændret til konkurrencepriser på producerede kWh. Så det bliver de laveste licitationer der fremover vil løbe med opgaven.

Og på land er det hele nær gået i holdt på"grund af energipolitikken.

Så da Siemens sidste år købte spanske Gamesa var det ikke bare for at eliminere en konkurrent, men for at udvikle nye markeder i takt med de tabte på hjemmemarkedet.

Gamesa stod stærkt i Mexico og Sydamerika. Og med Siemens i ryggen kan man udvikle sig anderledes ekspansivt.

Rationalisering i sammenlægningen ville overflødiggøre 6 til 700 ansatte sammenlagt begge steder.

Yderligere 5400 prik på skulderen er noget vore politikere er skyld i .

Ikke en katastrofe i dag , men henover de næste år . Vindkraften er på vej ud af landet.

Det borgerlige Danmark er åbenbart til kul fremfor vind. Det viser resultaterne af de sidste år.

Se også:

http://finans.dk/erhverv/ECE10007328/siemens-gamesa-vil-skaere-6000-stillinger/?articleId=10007328&ctxref=ext

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen