Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

KK Wind og Vestas arbejder i øjeblikket med en lavpris lagring af vindproduceret elektricitet. Skriver Energy Supply online.

 

Det er samme tekniske løsning som el-bilproducenterne anvender i deres nye biler , der tænkes implementeret i vindmøller. Idet man jo allerede ensretter elektriciteten fra de megastore mangepolede langsomtgående generatorer og sidenhen opgraderer den til vekselstrøm via en inverter.. Ved at indskyde en batteribank mellem ensretteren og inverteren kan man udglatte energiproduktionen og samtidig få et stort lager at trække fra. Det giver alt andet lige mere stabile el-leverancer til lysnettet. Møllerne kan altså blive en stabiliserende del af elnettet i længere perioder end nu.

Hele bunden af Tesla bilen er f.eks. opbyldt med hundrede af små genopladelige lithium batterier. Det giver op til over 300 kilometers drift. På samme måde tænks der opbygget batteribanker i tilknytning til megamøllerne. Hvorfra man i de vindsvage perioder kan trække strøm til lysnettet.

For det er jo ingen hemmelighed, at produktionen fra vindmøllerne ellers leveres som vinden blæser og forbruget af elektricitet hele tiden går op og ned .

Når man så kan udstrække vindmølle produktionen over minutter , sågar timer via batteribanker. Ja , så bliver vindkraft en effekt der kan regnes meget mere med.

Der arbejdes i øjeblikket med flere former for lagring af energien fra vind. Og det ligefra at gemme elektriciteten i stored ponds , til store stenlagre og trykluft caverner. Men de er alle sammen dyre og eksperimentelle løsninger. Lithium batterier er heller ikke billige , men teknologien er faldet en hel del i pris på det sidste.

Læs også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/563861/vestas_og_kk_wind_vil_lagre_vindmollestrom

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen