Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Meget tyder på at fyrings sæconen falder 1½ uge tidligere i år end normalt. De mange kolde gråvejrsdage nedsætter komforden og øger behovet for varme.

 

Fugtighed kan opsuge kalorierne . Og når det først bliver klamt, så tager det langere tid , at varme lokaliteten op. Så der er megen fornuft i at fyre dage tidligere end småfryse de næste par uger.

Omvendt , så udvikler varmepumper rigtigt meget varme jo klammere luften er. Specielt i anlæg der lægger sig på kondensationstemperaturen (dugpunktet) .

Så der er fin reson i at have luft til vand varmepumper på de klamme årdtider. Hvorimod der ikke er noget at hente , hvis vi har frostvejr.

Oprindelig var det i forbindelse med opstart af oliefyr men talte om fyrings sæcon. Men de er under kraftig udfasning. Varmen får vi nu via fjernvarme , elvarme,varmepumper, brændeovne , stokerfyr og et par hundrede tusind oliefyr mest i det åbne land.

Så forbruget er der. Det er bare flyttet over på andre "leverandører".

At olieprisen det sidste år har være rimelig lav omkring 8 kroner per 1000 liter betyder også , at udskiftningen af oliefyr ikke går så hurtigt som politikerne går og ønsker.

Normalt er solfangernes driftsperiode til varmt vand fra 15 april til 20 oktober. Det skete ikke i år , hvor opstarten kom sidst i april og nærmest sluttede før efterårsferien. Så kommer der en periode hvor solfangeren forvarmer det vand , der skal være i den varme hane.

De 3 sorte vintermåneder giver næsten ingenting . Så der er solen for langt nede.

Små husstandsmøller , brændefyr , pillefyr er så en mulighed for forblæste lokaliteter herude på landet. Foruden træfyr , halmfyr og flisfyr.

Byerne får jo fjernvarme fra affaldsforbrænding og kul. Og vi sparer ved at skrue ned hvor vi kan og isolere ekstra hvor det er muligt.

Når varmeprisen falder bygger vi stort og lyst. Og når priserne stiger så bliver kuberne mindre og vi pakker os tættere sammen bag mindre vinduer.

Får vi det koldt til vinter vil det påvirke ikke bare varmebudgettet , men også fremtidens arkitektur.

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen