Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Med fortsat større og større vindmøller , så falder prisen per produceret kWh. Det benytter en række myndigheder sig nu af og sender projekter i licitation.

 

På den måde bliver det kun de billigste projekter , der vinder puljerne. Og det pressere i øjeblikket producenterne kraftigt på prisen.

DONG nu Ørsted har på den vis vundet flere større projekter udfor Tyskland, Belgien og England for næsen af en række lokale entreprenører. Så man er nu inde i en periode , hvor omkostninger, materialeanvendelse, financiering, stordrift er emner der vejes på en guldvægt.

Ny løsninger , der kan pille vægt og materialer af møllerne har på det seneste domineret licitationerne over en række havmølleparker.

Problemet er så et spørgsmål om hvor hårdt man kan presse citronen.
Engang havde Europa flere lovende solcelleproducenter, men konkurrencen blev så hård, at al produktion nu foregår i fjernøsten. De europæiske gazelleindustrier er døde. Dræbt af vore egne myndigheder.

Spørgsmålet er så om man nu gør deet samme med vindkraften ? For en række kinesiske storproducenter står allerede i kulissen med produktionsbillige løsninger. Og her er arbejdslønnen til anlæggene praktisk talt pillet af omkostningerne.

Og så vil Vestas , Siemens-Gameza, Nordex , Enercon og alle de andre få kam til håret.

Og det betyder, at andre energiformer vil komme indover , hvadenten vi vil det eller ej.

Godt nok siger man at vindenergien nu er mere konkurrencedygtig end nogensinde. Men det bliver samtidig døden for danske,tyske og engelske arbejdspladser.

Et svar kender vi allerede hvor Siemens fyrer folk i Aalborg og ansætter nye på deres sye fabrik i Nordafrika. Man udflager til lande med lave omkostninger.

Og herhjemme bliver blomstrende industriers overskud nu de næste år konverteret til underskud.

Kun de stærkeste og mest innovative vil kunne klare skærene.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/560914/mindre_statsstotte_giver_knappe_tider_i_vindmollebranchen

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen