Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Uddannelsen af teknikkere og montører til vindmølleindustrien er allerede nu i krise i Sverige.

 

Samtidig med at der opsættes vindmøller som aldrig før , så glimrer ansøgere til de tekniske uddannelser som vindmølleteknikkere. Der står simpelthen tomme pladser ledige.

Det betyder at de mange nye krav om periodisk syn, reperationer , servicebesøg, lovbundne eftersyn og lignende ikke kan lade sig gøre, simpelthen på grund af mangel på uddannede folk.

Så et er hvad bureaukrater i ministerier og elsektoren kan finde på , noget andet er mulighederne.

Det tar mindst 2 år , at uddanne en vindmølleserviceteknikker. Og så forventer man at han har en primæruddannelose som elektrikker , smed eller ingenoør i forvejen.

Derudover skal fysikke være i orden. Primært skal man ikke have højdeskræk. Desuden skal man kunne arbejde i næsten al slags vejr. Og derudover helst være mobil året rundt.

Fra at være små ukomplicerede propeldrevne møller med gear og asynkronmotor er mølleren blevet mere og mere elektroniske som tiden er gået. Nu er det ikke mere elekromatic relæer i racks men små computere , der styrer det hele digitalt. Ligesom biler efterhånden kun kan repareres på specialværksteder, så har hver mølle sine acceskoder og programeringer.

Har man først job et sted, så kræver det efteruddannelse , at tage job hos konkurrenten.

Så i et åbent marked er der hele tiden behov for efteruddannelse og tilpasning til de nye teknologier, der ligesom vælter ind over landet som en kysttåge fra havet.

Så manglen på teknikkere er ikke noget der kan løses i et snuptag. Der er behov for en løbende opfølgning og rekkrutering af nye til området.

Se også:

https://www.nyteknik.se/ingenjorskarriar/oro-for-vaxande-brist-pa-vindkrafttekniker-6877544

Ian

Dagens vits

Hvorfor findes der kun snemænd - og ikke snekvinder???? Fordi det kun er mænd der er så dumme, at de vil stå ude i frost og kulde en hel lang vinter!!!
Nive info
Gå til toppen