Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Regeringen krænker retssikkerheden og bryder grundloven, mener firmaet bag gasledningen North Stream 2 , skiver Energy-Supply online.

 

Konflikten i mellemeuropa, hvor Ukraine tappede naturgas fra den gennemgående gasledning mellem Rusland og Sydtyskland. Endte som bekendt med at man trak en helt ny naturgasledning udenom via Østersøen ( North Stream 1).

Sidenhen optrappedes konflikten med krigslignende tilstande i Donetsk kulregionen og Ruslands anektering af Krim halvøen , hvor deres flådehavn Sevastropol ligger.

De sidste konflikter mellem Ukraine og Rusland er ikke løst. Og Ukraines "gratis naturgas" er fortsat et konfliktområde.

Tyskland der betaler for naturgassen og har behov for mere, ønskede derfor at fordoble kapaciteten på den allerede etablerede østersø forbindelse. Men det vil Danmark ikke tillade. Da man EU boykotter Rusland i favør af Ukraine.

Der er altså ikke tale om nogen miljøsag , da linieføringen allerede er behandlet . Så det hele bunder i almindelig dansk politisk chikane. Hvor man åbenbart forventer "noget for noget" efter italiensk forbillede. Så vi er ikke et hak bedre end alle andre aktører.

Linieføringen går endda gennem områder i Østersøen hvor store mængder krigsgasser fra II Verdenskrig er dumpet. Så alene oprensning langs North Stream 1 har været en stor forbedring af miljøet på havbunden. Og en yderligere oprensning kan kun være til fordel for alle i området.

Så vi er lidt i et dilemma. Skal vi fortsat støtte dem der stjæler enorme mængder gas fra naturgasledningerne i Centraleuropa eller dem der vil sælge energi til Midteuropa fra en udbygget gaslinieføring ?

Læs også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/560296/energigiganter_protesterer_over_nodbremse_mod_rorledning

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen