Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Holstebro kommune har fået medhold i retten overfor en række af egne borgere , der ønskede at opstille en lille husstandsmølle. Samtidig bankes stribevis af milliondyre store møller op.

 

Ni lodsejere, der har ønsket at opstille en husstandsmølle hver , har ikke fået noget ud af , at gå til klagenævnet. Kommunens afslag er stadfæstet, skriver dagbladet-holstebro-struer online.

De fleste af møllerne var af typen SWP fra Ringkøbing, der er en såkaldt Kuriant/Bosted-mølle kopi. Som i moderne design nærmest forsvinder i landskabet.

Derfor kan det undre at Natur-og Miljøklagenævnet i en række enslydende breve har afvist mølletypen i det skiftende bebyggede og beplantede areal med samme begrundelse.

Der er næppe foretaget nogensolhelst saglig vurdering.

Det ligner en tilfældig masse ekspditionssag.

Det er ikke første gang at en række lodsejere har fået en stribe afslag på opstilling af små hustandsmøller. Noget tilsvarende skete år før i Lemvig , hvor 18 ansøgninger blev fejet af bordet med en tilsvarende masseskrivelse.

Hvorimod store projekter med megawattmøller tilsyneladende bare glider igennem kommunerne. Men her er det jo også store elværker, pensionsfonde og pengetanke, der står bag.

Før i tiden kaldte de kommunale sagsbehandlere husstandsmøller for legetøj. Og dengang var der ingen krav om nogetsomhelst. Men nu kan selv små sager åbenbart optage kontorerne med alskens peditesser. Og det er ikke rimeligt.

Mange husstandsmøller falder ofte så fint ind med omgivelserne, at man ikke kan bruge møllen som holdepunkt for besøgende. De fylder simpelthen for lidt til øjet.

Der har tilsyneladende indsneget sig en fast praksis i enkelte kommuner , når det er egne borgere der søger om opstilling af en vindmølle. De store projekter gloder oftst glat igennem.

Natur-og Miljøklagenævnene har nu vist sig at være en træsko i en glasbutik, som hæmmer uden begrundet konsekvens. Og de burde ikke have nogen indsigelsesret.

Mange af sagerne er blevet forhalet i over 2 år og så endt med afslag.

Se også:

http://dagbladet-holstebro-struer.dk/holstebro/Bunke-afslag-paa-smaa-vindmoeller/artikel/337634

Ian

Dagens vits

Hvorfor findes der kun snemænd - og ikke snekvinder???? Fordi det kun er mænd der er så dumme, at de vil stå ude i frost og kulde en hel lang vinter!!!
Nive info
Gå til toppen