Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Da man i 2001 natuinaliserede elværkerne og solget ud af arvesølvet , var der ingen der troede på at store udenlanske elværker ville sætte sig på området. Men det er nu sket.

 

Vattenfall fik flere nøgleplacerede elværker og siden væsentlige mølleparker , så de i dag kan styre priserne på elektricitet i hele Danmark. Men det har de hidtil ikke gjort.

'Nu kommer imidlertid tilbud om billig strøm direkte til forbrugerne. Og så er vi jo ikke større end et enkelt svensk amt , set udfra forbrug og produktion. Så der hvor ELSAM og ELkraft før regerede står nu Vattenfall. Og vores ejerskab til vore ledninger og produktionsanlæg er snart helt væk.

Sidst med salget af resterne via DONG salget.

Private elproducenter kan hurtigt komme i endnu større klemme end de hidtil har været.

Politikerne er tilsyneladende ikke interesserede i privat elproduktion herunder vindkraft og solpaneler. Priserne vil falde yderligere.

Ned Vattenfalls køb af Vindstød.dk er man nu inde på detailmarkedet. Og med opkøbet styrkes positionen yderligere. Da man samtidig har vundet licitationen over Krigers Flack og de store nye mølleparker langs Jyllands vestkyst vil man få meget store mængder grøn el-energi i portefølgen.

Og i det regi tilbyder man nu billigere elektricitet.

Så den udvikling vi har set i Den engelske Kanal med DONG licitationer så kammer off-shore vind nu ind på en nye måde.

Vattenfall har hidtil yderligere satset på tidligere større danske mølleparker på land, der er blevet forstærket med nye store produktionsanlæg.

Men hellere Vattenfall end Eon og Preusen Electra. EU er inde i store centraliseringer, der let kan kvæle de små aktører. Så hellere nordiske opkøb end katolske opkøb sydfra.

De mange nye havvindmøller og nye HVDC linier på kryds og tværs vil ændre monopolerne og strømmens vej fra generator til forbruger, Så der kommer til at ske meget.

Se også:

http://nyheder.tv2.dk/erhverv/2016-12-07-svensk-energikaempe-vil-saelge-billig-el-direkte-til-danskerne?cid=tv2.dk:Svensk%20energik%C3%A6mpe%20vil%20s%C3%A6lge%20billig%20el%20direkte%20til%20danskerne:article

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen