Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

17 landes EU myndigheder har i et fælles projekt testet 90 LED lamper og kasseret de fleste.

 

Under navnet JA2015-EMCLVD er hele LVD området blevet testet for at finde farlige og ulovlige LED pærere i EU regi.

Det er nok ingen hemmelighed, at rigtigt mange LED pærere produceres i Østen. Og sikkerheden har ikke altid været det primære. Idet stød, radiostøj og brand har været anstødssten.

Det er den finske kontrolenhed Tules , der har været leder af EU projektet. Og man konstaterer at 82 ud af 90 kontrollerede ikke levede op til den forventede standart.

Hvorfor svenskerne har kasseret samtlige LED lys. Men det er endnu ikke sket i danmark.

Det er ærgeligt for LED teknologien gav jo lys for små penge. Så nu er det op til fabrikanterne at stramme produkterne op . Sikkerhed har første prioritet.

Det begyndte med lavenergipærere (altså mini neonrør) , der kunne lyse lige så meget til 10 procent af prisen for en glødepærer. Siden kom der flere lys lavenergi kilder.

Dengang kendte vi allerede de små røde lysdioder på diverse radioer og elektronisk grej.

Lysdioder der kom med nye farver og med kraftigere lys. Og så en dag kom de hvide lysdioder. Og med dem bunter af lysdioder . Og så var LED pæren født.

Idag sidder der LED i alt muligt ligefra trafiklys til store reklameskærme. Udover naturligvis lamper i hjemmene og lys i bilernes forlygter.

Så EU oplægget kommer lidt sent, meget sent.

Indenfor VE er LED en vej til rent lavteknisk af skabe lys med et lavt energiforbrug. Ikke bare i vores huse, men i en række lande der ikke har store elværker men kun få solpaneler.

Se også:

http://www.elfokus.dk/eu-dumper-led-lamper-paa-stribe/

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen