Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Kan produceres udfra en række forskellige løsninger med meget forskellige driftsudgifter.

 

Hvis det var en elvarme til 2,25 korner per kWh så siger regnestykket jo allerede 40500 kroner.

Og var det et oliefyr med 10 kWh varme per liter, så ville forbruget være på 1800 liter, der i dagens priser koster omkring 8 kroner per liter. Og det ville give 14.400 kroner .

Så er er elvarmen aller dyrest. Men det er så driftsudgifter.

For de forskellige anlæg koster jo også noget. Og hvor mange år holder de ? Det ved vi først når tiden er gået. For et er ønske noget andet er virkelighed.

Var det træpiller , der yder omkring 5 kWh per kilo , så ville forbriget være på 3600 kilo. Og de koster i snit 2 kroner per kilo. Så et stokerfyr kan i vores regneeksempel opvarme for 7200 kroner på et år. Og det er jo det halve af oliefyret, men med en masse ekstra arbejde.

Og her er træflis oftest noget billigere, så det samme fyr kan producere til endnu lavere priser.

Hvad så med varmepumper, der har en faktor 5 i forhold til input. Og det er så omsætning af elektriciteten. Hvor man så kunne nøjes med 3600 kWh , der ville koste 8100 kroner. (et jord til vand).

Så har man et rent elradiatoropvarmet hus , så gælder det om at isolere ekstremt. Ligesom man kender fra topmoderne dybfrysere. Vægge , gulve og lofter skal være meget tykke.

Når opvarmningsprisrne stiger så bliver husene mindre og mere koncentrerede. Så det er muligt, at spare på forbruget af kWh uden at gå ned i komford. Men det er ikke billige løsninger.

VE anlæg som solvarme og solceller virker mest om sommeren , så de kan ikke hjælpe dig med varmeregningen med mindre du har en aftale som "den gamel ordning" , hvor man kan spare sommerens produktion op på lysnettet (men så koster det ekstra for de andre forbrugere om vinteren).

Kun en husstandsmølle kan yde kWh i den mørke tid.

Og her har investering i varmepumpe og husstandsmølle vist forbavsende gode resultater, men så er du også oppe på en halv million i anlæg.

En varmepumpe koser (jord til vand) i omegnen af 60.000 kroner og opefter.

En husstandsmølle koster omkring 340.000 kroner.

Et stokerfyr kan købes fra 20.000 til 75.000 kroner, hvor 50.000 til 60.000 er mest realistisk.

Elvarme radiatorer kan installeres for 10.000 kroner.

Og dertil kommer installatør omkrostninger alt efter hvor meget du selv kan eller må lave.

Så der er to sider. Enten billig installation og store driftsomkostninger. Eller dyr installation og billigere driftsudgifter. Og husk og spørg. Kan anlægget køre ødrift ,hvis strømmen svigter.

Ian

Dagens vits

De startede bilen og direktøren sagde:
Nive info
Gå til toppen