Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Udskiftningen af højspændingslinien mellem Bedsted og Struer er nu igang.

 Ved at trække de to 150 kliovolt linier fra Thy til Struer i kabler , så afskærer man sig fra at forstærke linieføringen med ekstra ledninger i mange år fremover.

I virkeligheden stopper man for udbygningen af vindkraft i Thy og på Thyholm for altid. For der er jo kun begrænset kapacitet i de nye linier..

Og da man ikke udskifter til 400 kiloVolt , men fortsat kun udskifter til det tidligere 150 kiloVolt, så er der ikke indbygget en fremtidsudvikling i linieføringen.

Det var Folketinget der besluttede at man skulle nedlægge masterne. Og snart får vi i det samme kapacitetsproblemer. De gamle master kunne let have båret en yderliger ledningsforstærkning. Men nu er det ude af billedet.

Så forstærket udbygning på land i vores hjørne af Danmark er altså kun mulig indtil max kapacitet på kablerne er nået. Ny vindkraft må afsætte energien til noget andet , hvis de bliver bygget.

Og de kan være til varme i fjernvarmesystemerne , processenergi i tung industri og lignende.

Men det har tilsyneladende også lange udsigter.

Så afvikling af højspændingsmasterne betyder i virkeligheden tilbagegang.

I fremtiden bliver det så udelukkende havvindmølleparker, der kan opbygge en CO2 fri energi. Og det selvom landvindmølleparkerne koster det halve.

Vi er på vej ind i den sorte middelalder igen.

Ian

Dagens vits

Læreren: - Erling, hvis et hus har seks etager, og hver etage har tyve trappetrin, hvor mange trin er du så nødt til at gå op ad for at komme helt op?Erling: - Dem alle sammen?
Nive info
Gå til toppen