Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Parks VVER

Putin lover Ungarn penge til at udbygge et atomkraftværk. Skriver Boersen online.

 I byen Paks 100 lilometer syd for Budapest planlægger man nu etableret to atomreaktorer med russisk økonomisk hjælp.

Samarbejdet med russerne medfører 80 procent finansiering via den russiske statsbank og det russiske atomkraft entreprenør Rusergoatom som bygherre.

Byggeriet påbegyndes allerede om et halvt år.

EU sanktionerne mod Rusland synes svagere og svagere. Idet samarbejde om naturgas og atomkraft åbenbart overskygger alt.

Paks atomkraftværket der dækker 40 procent af Ungarns elproduktion er opbygget af 4 reaktorer af VVER typen. Det vil sige russisk trykvands reaktor. på hver 475 MWe. Som er det samme som 440 MegaWatt elektrisk kraft . Foruden leverer værket en masse varmeenergi.

Planen er nu at udbygge værket med en reaktor yderligere i 2018 og en i 2020.

Hver ny reaktor vil blive på 1114 MWe. Så der er tale om en kapacitetsforøgelse nær 2400 MW som Putin og Ungarns leder Viktor Orbàn har indgået samarbede om.

De gamle VVER reaktorer (af russisk design) i Ungarn har en levetid der udløber i 2030erne.

Se også:

http://borsen.dk/nyheder/generelt/artikel/1/350194/putin_lover_ungarn_penge_til_at_udbygge_atomkraftvaerk.html?utm_source=all_rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed

https://en.wikipedia.org/wiki/Paks_Nuclear_Power_Plant

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen