Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Det jeg har sparet er andre blevet pålagt at betale .Skriver Jyllands Posten online.

 VE bliver tit lagt for kertik i udvalgte artikler i Jyllands Posten. Denne gang er det så solcelleejerne der får det glatte lag . Uden yderligere kommentarer.

Metoden er at ved at undlade fakta så kan "uretfærdigheden" belyses mere græl end den reelt kan bære, men det bekymerer tilsyneladende ikke.

Ved enøjet at fokusere på hvad en installation på et privat hus kan give af penge til anlægsejere , får man det hele til at se ud som en guldrandet gaveregn fra det offentlige. Men man glemmer at anlæggene er CO2 besparende, nedsætter kulosen fra elværkerne , sparer valuta i brændselsindkøb, beskæftiger en masse mennesker o.s.v.

Kun hvormeget man sparer i afgifter, PSO og lignende. For det forl sparer skal "andre" så betale.

Man glemmer at afgifter betaler man ikke af egenproduktion. Ej heller moms af egne grønsager i kolonihaven , eller besparet brændstof når man tager cyklen.

Så længe man bruger det selv .

Men energistyrelsen har efterhånden ændret og ændret på vilkårene for solcelleejerne , så fordelene ved egenproduktion er minimeret . Og timeafregning presser nu citronen yderligere. Så solcellejere betaler for brugt strøm , der falder udenfor solskinsperioderne.

Eneste mulighed er at køre ø-drift med baterilager , hvis man vil undgå tariffer, moms og afgifter.

Men nu er nærmest alle solcelleanlæg tilsluttet lysnettet i Danmark, så alt er under "kontrol".

Ønsker vi at udvikle solcellemarkedet i Danmark så må der også være økonomiske fordele , der gør det muligt at betale for de relativt dyre investeringer. Elværkerne gør det jo ikke.

Og politikerne er tilsyneladende ligeglade med privat investering i VE. Så hver gang det har været muligt at anskaffe solcelleanlæg er der sket positiv investering.

I øjeblikket har branchen det meget svært. Og ejerne ser de lovede ordninger udplyndret.

Læs også.

http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE9819466/der-er-ingen-grund-til-medfoelelse-med-solcelleejere/

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen