Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 Mærsk/Total

Det store franske olieselskab Total overtager alle Mærsk olie-aktiviteter og forpligtelser i Danmark.

 Hvis EU giver lov så vil Danmarks Mærsk-olie fra nytår blive overtaget af det multistore franske oliefirma Total. Og i samme ombæring overgår forpligtelserne til undergrunden fra Mærsk til udlandet. Hvor meget og hvor lidt kan vi ikke se endnu. Men efter al sandsynlighed mister vi bestemmelsesretten til meget af vor egen undergrund.

Eftersom man overtager alle forpligtelser og aktiviteter.

Det skal ses i lyset af at Total tidligere forsøgte at få kontrol over skiffergasmulighederne , men på krinklet vis blev det undgået. Nu ligger skiffergassen igen indenfor konceptet og politikerne får svært ved at sige nej.

Så skiffer under Vendsyssel og Lolland får nok igen besøg af efterforskning der vil sprænge lagene i undergrunden. Og er de først knust, så er der ingen vej tilbage.

De mange milliarder som man får i bytte kan næppe beskattes, da det ikke er en handel i penge men en bytte og udvekslingshandel. Så værdierne bliver i selskaberne. Kun rådighed og forpligtelser flyttes.

En Mærsk stor i Danmark , så er Total multistor i Europa. Og vores muligheder for indsigelser er helt ude af billedet. Det bliver interessant at se om olieindtægterne i samme ombæring også forsvinder.

Så før vi begejstres for meget.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/549686/totaldirektor_vi_vil_bygge_videre_pa_maersks_styrker

Ian

Dagens vits

De startede bilen og direktøren sagde:
Nive info
Gå til toppen