Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Politikken med af afvikle oliefyr som primærvarmekilde går hurtigere end forventet.

Vi er nu nået dertil at man ikke må udskifte de gamle oliefyr med nye oliefyr. Men godt nok må reparerer de gamle anlæg. Så der søges efter alternativer, som aldrig før.

Godt hjulpet af høje oliepriser, dengang loven om afvikling blev vedtaget , men som på det seneste ikke har samme vægt sålænge olie koster 8 kroner for 1000 liter.

I den periode der er gået siden 2010 er 100.000 oliefyr blevet skrottet. Det betyder dog ikke at man så ikke har en varmekilde. Alternativt har folk så fået brændeovn, stokerfyr, brændefyr, fjernvarme,naturgas, luft varmepumper, rørlagte varmepumper og halmfyr.

Dertil større solfangeranlæg og husstandsmøller , som trækker elvarme patroner og varmeblæsere.

Nu synes naturgassen i Nordsøen at komme under afvikling først, så den mulighed klinger nok hurtigt af. Importeret naturgas fra nabolandene og Rusland bliver næppe billigere.

Så de resterende oliefyr kan udskiftes når olien stiger i pris og anlæggene forældes. Og det var ofte anlæg fra 1970erne der på det sidste er blevet skrottet.

Tilbage er i følge Nybolig omkring 240.000 oliefyr . Så de vil nok køre sålænge olien er billig. Til gengæld forurener en del af dem nok rigeligt , set i forhold tilo en nyudskiftning.

Det hele begyndte i 2010 med 340.000 oliefyr. Og rigtigt mange af dem er konverteret til varmepumper de sidste år.

Deadline ligger til nytår , hvis du stadig vil en traditionel oliefyrsløsning.

De langt færre oliefyr har afstedkommet lukning af en række fyringsolie distributører. Og de resterendes fremtid synes ikke ligefrem rosenrød.

Kun som back-up anlæg (den sidste varmesikkerhed) vil de nok bestå i fremtiden.

Ian

Dagens vits

Far, er det rigtigt, at man bliver til støv, når man dør? Ja, min søn, det er det. Så ligger der en død mand under min seng.
Nive info
Gå til toppen