Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Det er ikke alle der bor et sted , hvor alt kan lade sig gøre. Og selvom det kan lade sig gøre, så koster det temmelig mange penge.

 Bor man langt ude på landet kan man anskaffe det meste. Men bor man i forstæder og landsbyer, så kan der være en del problemer.

Den bedste investering er nok en husstandsmølle , der kører hele året og som kan forsyne en med elektrisk energi. Og her er elektriciteten , den energi der kan bruges og gradbøjes mest.

Bor man et sted hvor der ikke kan opstilles en mølle, så er valget straks indsnævret til solfangere (varmt vand) og solpaneler (elektricitet). Men de fungerer ikke i de 4 vintermåneder.

Så der er det nødvendigt med et alternativ, som oftest er lysnettet og en varmekilde.

Tredie mulighed er også at overisolere huset, så der kan hentes besparelser på varmeregningen.

For det du bruger udover transport er energi til elektricitet, varmt vand og opvarmning.

Mange med husstandsmøller har varmepumper, der flerdobler effekten af strømmen fra møllen.Andre er begyndt at få stabler af batterier , så de kan gemme energien til der er brug for den.

Så den bedste start udover isolering er husstandsmølle og varmepumpe.

Eller for folk i forstæder og landsbyer: solfangere og solceller.

Husstandsmøllen med 40 kvadratmeter bestrøget areal på op til 10 kilowatt kan fint trække en varmepumpe og dække 4000 kWh elforbrug om året, hvis lokaliteten er til det.

Men investeringen ligger så også på 500.000 kroner. (lidt billigere for luft til vand varmepumper).

Varmepumper med jordslanger er nok de dyreste men også tit de bedste.

Vil man være netuafhængig , så kommer man ikke udenom batterier og en nødstrømsmotor, der kan træde til når vejret ikke tilfører nok energi.

Folk med elbiler , der vil være uafhængige , er nød til at købe en stor husstandsmølle (25 kW) for at opsamle nok energi , så transporten er dækket. Får man for meget , så kan det altid brændes af i en dyppekoger eller en varmeblæser.

Anlæg der kører på træpiller , fast træ eller lignende som basis er godt nok grøn energi, men brændslet koster samtidig penge løbende i anlæggets levetid.

Brændeovne er ofte til hygge eller stand-by , når alt andet svigter.

Slår lynet ned, så er der ikke strøm til cirkulationspumper , komfur og elektrisk lys.Så er det smart med back-up. Sådanne anlæg er udbredt i landbruget, hvor der kræves ventilation . Så teknologien er der.

Sidst skal man huske og gemme det varme vand i store lagertanke. Og her skal der være plads til isolering i høj grad. Speciel på toppen af tankene. Lidt ligesom en te-varmer.

Den billigste opstart af VE er solfangere. Men husk at planlægge til 30 m2 solceller , der altid kan lægges på senere. De første besparelser kan så give luft til et videre forløb.

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen