Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Det store amerikanske elektricitetsselskab Westinghouse, der blev opkøbt af japanerne , er blevet erklæret konkurs. Og alle deres atombyggerier falder til jorden.

 Byggeriet af 2 nye atomreaktorer i South Carolina efter helt ny generation teknik er lukket ned. Officielt fordi prisen på byggeriet eksploderede.

Godt nok melder man ud at det hel skyldes en kraftig afmatning i markedet for elektricitet. Men en række faktorer udover prisforhøjelsen er de faldende energipriser, der gør atomar elproduktion meget urentabel. Idet naturgassens fortsatte faldende pris udkonkurrerer elværkerne.

Desuden er elforbruget ikke steget , ja, mange steder faldet de sidste år.

Atomkraft er den dyreste form for elproduktion både i dagligdagen og i eftertiden , hvor de skal kondemneres. Så når nybyggerier sprænger budgettet med foreløbig 14 milliarder dollars , så er det svært at få enderne til at nå sammen.

En kærnekrafts æra er slut inden den fik begyndt, skriver pressen.

Og det kan vi som eksportører i Danmark kun græde tørre krokedilletåerer over. For med de nye konkurrencedygtige megamøller , så kan man udfylde det svage variable elmarked.

For priserne på energi og elektricitet i USA vil jo nok ikke fortsat ligge i bund.

Westinghouse, der har bygget mange atomkraftværker er nu ude af billedet som entreprenør på en række nye byggeprojecter . Og den know-how de har opbygget forsvinder lige så stille.

Selvom det er den amerikanske Kongress, der primært har holdt hånden over atomkraftindustrien, så er velviljen til store ubetalte regninger til at føle på.

Et andet projekt i Georgia , der også er under opbygning . Skal nu tilføres flere milliarder dollar.

USAs ledende rolle på området synger på sidste vers.

Det bliver forbrugerne i områderne , der nu ser på "ruiner" af ny- byggei projecter, som kommer til at betale for elværker, der endnu ikke har produceret elektricitet overhovedet.

Se også:

https://www.nyteknik.se/energi/de-vill-starta-om-misslyckade-karnkraftsprojektet-6865038#conversion-122831618

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen