Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Behovet for at holde øjne og ører åbne er stærkt stigende. Tyverier ,vandskade , hærværk ,løbskørsel, overkogning, ildebrand brkymere i stigende grad.

 Alle større vindmøller har idag fjernovervågning fra deres servicefirma. Husstandsmøller derimod er netop "stand alone". Så når man også vil følge med på små anlæg er der behov for overvågning.

Computere kan meget. Står døre eller vinduer åbne kan det registreres. Og anlæg kan udsende en advarsel. Og det enten som lyd (sirene) , over telefonen eller som blinkende dioder.

Er der vand i kælderen , løber møllen løbsk , er fyret gået ud , er der indbrud, er der kommet post i postkassen,brænder noget på i køkkenet ja, der er mange facetter man gerne vil vide noget om.

Og helst så tidligt , at man kan minimere skaden.

De billige alarmer kan ikke så meget. Her er det primært indbrud eller uønskede besøg , som aktiverer sensorer. Og de er mange gange bukket som de gamle sikkerhedskredse på vindmøller.

Hvor rysteføler, temperaturføler, olie i gear, udfaldet net (fase) , overspænding er bundet i en elektronisk sikringskæde , hvor når et enkelt led falder ud aktiverer bremse , krøje eller lignende.

Fra sikringskæden f.eks. alle lukkede vinduer får alarmen op når de lukkes op, går man over til at kunne aflæse den enkelte føler.

Og dermed kan man igangsætte en aktivitet i forhold til alvorligheden.

Med kontakt til moderne telefoner kan man langt hjemmefra følge med i problemerne. En del har sågar video cameraer , der viser problemstillingen. Og mekaniker,servicemand eller nabohjælp kan adviceres.

Mængden af indbrud , hvor det ikke altid er simpelt tyveri , men tit fulgt af voldsomt hærværk, har fået antallet af alarmer i Danmark op over 400.000. Og tallet stiger fortsat. For nu sikrer man ikke længere lejligheden eller sturhuset, men også sommerhuset og bilen.

Vindmøller har fortsat en god styring , der stopper anlægget i følge af problemer.

Solceller derimod er ikke så sofistikerede , men det kommer nok.

Det er efterhånden også alt hvad der kan overføres til en nyere mobiltelefon som har den store interesse. Ligesom overvågning af spædbørn , skolebørn og demente hører iind under overvågning.

Selv lastbiler får GPS , så man kan følge dem i Danmark og udlandet. Ligesom entreprenører kan følge med når tyve kører ud af landet med deres minilæssere, gravemaskiner og andet tungere grej.

Kriminelle kan afsone med fodlænke , demente kan holdes inde på plejehjems området, mobiltelefoner følges i terrænnet, alt i overvågningens og sikringens tegn.

Og vi får mere af det.

For vi vil gerne følge med mens det sker, så når man hører om situationer, så vil man også selv sikre sig. Og også bruge faciliteterne positivt, som at tænde op for varmen i sommerhuset, følge oliestanden i olietanken, mindes om planlagte planer og morgenalarm til at stå op efter.

Vi vil allerhelst have vores alarmer og styringer i et apparat der kan det hele. Og det kommer nok snart. Måske ikke til vores pengepung , men prisen på en række anlæg er faldet meget.

Ian

Dagens vits

Et par skulle ud og spise. Tjeneren spurgte, om de havde bestlit bord. "Hvis vi havde bestilt bord, var vi taget til Ikea!" svarede manden.
Nive info
Gå til toppen