Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Siden cyklen belv opfundet for over 100 år siden har grundprincippet ikke ændret sig meget.

 Et stativ , to hjul, pedaler, kæde og så det løse. Udviklingen fik et hak opad, da kædegearet introducerede racercyklen. Og siden har udviklet sig med mountenbike konceptet.

Og så på det sidste dukker elcyklen op efter år 2000. Prisen er fortsat høj , men rabatter har flyttet kundegrundlaget fra højtlønnede til mellemklassen. Og nu sælges der elcykler som aldrig før.

Elcyklen er næsten en elektrisk knallert, hvor motoren giver et ekstra skub , når belastningen på vejen er træls. Kun når man selv træder på pedalerne kan motoren aktiveres.

Og her er computer verden også trådt i karakter. Idet et display viser både batterikapacitet og hvor meget , der ydes i ekstra skub.

Springet til en ren elknallert er derfor ikke lang. Men her kommer så batteri kapaciteten ind i billedet. Idet flere elcykler er udstyret med forskellige batterier.

4 Ah betyder at batteriet kan have 4 ampere timer opladt. Står der 9 Ah så koster cyklen det dobbelte o.s.v. Men den kan til gengæld køre dobbelt så langt på en opladning.

Det hele oplades fra et almindeligt 230 volt stik derhjemme via en inverter eller adapter.

Ladetiden er over en hel nat hvis man skal opnå fuld kapacitet. Men mindre kan også gøre det. Så er batterien måske kun 80 procent opladet.

COOP og de store varehuse udbyder i øjeblikket elcykler med nær 50 procent rabat. De billigste koster dog alligevel nær 5000 kroner. Og så mangler der reflekser , cykellås og cykelhjelm.

Så startprisen sniger sig lidt højere op.

Elcyklen vil gøre det muligt for folk der ikke nødvendigvis ville vælge en cykel til at blive mobile igen , da der skal noget færre kræfter til. Og derudover får almindelige brugere en cykel der kan køre meget hurtigt. Og det selvom vægten på en elcykel er højere (33 kg).

De kan erhverves op til 16.000 kroner. Så det kan betale sig at se sig for når der er rabat.

Prøv at lån en hos cykelhandleren. En ny cykeltransport er på vej ind i dagligdagen.

Ian

Dagens vits

En mand kommer ind til bageren, og siger at han skal have en pose vaniliekranse. Bageren giver ham posen, hvorefter manden spørger, hvordan de laver hullerne i vaniljekransene. Bageren tager manden med ud bagved, hvor der sidder en elefant og stikker pikken igennem vaniljekransene. "Nej, det er fandme for ulækkert siger manden". "Nå, det er ingenting", siger bageren, "så skal du se når den fylder flødeskumskagerne?"
Nive info
Gå til toppen