Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Hver gang vand opvarmes så fordamper der lidt. Og vanddamp der ligner luft vil så samle sig øverst i rørsystemet , hvor det kan udluftes enten manuelt eller automatisk.

 

Sker det automatisk så vil vandmængden i rørsystemet langsomt falde. Og pludselig er der for lidt vand. Pumpen kan ikke cirkulere . Og så koger resten på de aller varmeste dage. Og koger det, bliver endnu mere til luftarten vanddamp.

Det undgik man for år tilbage ved at bruge en tynd olie i stedet for vand og glykol, men olie er svært at holde inde . Det kan sive ud af pakninger.

Så det enkelste er at bruge vand og glykol med regelmæssig påfyldning.

Nu kan tab også skyldes utætte samlinger, der er svære at se . Dem kan man komme efter med tilsætning af "en skefuld bloktætner". Der også bruges til kørere i biler der bliver utætte.

Og har du ikke bloktætner så køb en flaske "vandglas" på tømmerhandlen. Og hæld lidt i solfangervandet. Når bloktætner og/eller vandglas siver ud vil det stoppe udsivningen.

Taber man meget vand, så er vejen til VVS hjælp nødvendig, hvis man ikke gør det selv.

Man skulle gerne have så meget varmt vand , som muligt i sommerhalvåret. Og får du for meget solopvarmet vand, så vask bilen i varmt vand eller vand ukrudt mellem havefliserne.

Den automatiske udlufter kan også være for billig (tåler ikke høje temperaturer (flyderen af plast kan være blevet deform). Så find en der kan tåle høje temperaturer. De er lette at udskifte, hvis man alligevel er oppe på taget.

Luft i systemet kan være svært at få ud. Specielt hvis rørføringerne er lange og går op og ned.

Pumperne kan også være beskadiget af slid ( f.eks. sand i væsken eller tilsætningsstoffer der nedbryder pumpehjulet). Eller hvis pumpen har stået stille hele vinteren.

Men i dag skulle det gerne have været i drift i 4 måneder. Og helst august, september og det meste af oktober.

Vand og glykol er hurtigst til at opsamle varme. Og hurtig til afgive varmen igen. Hvorimod tynd olie er en træg varmeleder. Glykol er er sukkerstop , der forhindrer vandet at fryse til fast is.

Vandet bliver i vintertiden til en art grødis, som cirkulationspumpen kan arbejde i.

Er der for lidt glykol får man frostsprængninger i rørene.

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen