Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Det gamle bispesæde i Sydgrønland "Gardar" ,idag Igaliku, får resten af sommeren elektricitet fra et kombineret anlæg af solpaneler, vindmøller, batterier og et lokalt dieselkraftværk.

 

Projektet har været undervejs i snart 2 år. Så nu bliver det interssant at se hvormeget man kan få ud af VE installationerne. Valget af Igaliku er spændende. Alene fordi bygden ligger indenfor kysttågen og i et rimeligt blæsende dalstrøg i bunden af Julianehåbs fjorden (Qaqortoq).

Skal man have vindkraft så er konstante vinde vigtigere end store variationer.

Det er meningen at man i sommerhalvåret vil kunne stoppe dieselmotoren. Og kun bruge diesel som back up i tilfælde af mangel. Resten af året skal motoren køre som back-up.

Det store batterilager vil nok kunne dække 100 procent i sommerhalvåret, mens vinterhalvåret vil mangle energi fra soplanelerne. Så er det spørgsmålet hvormeget vindmøllerne kan yde i daglig drift og som ladeanlæg for batterilagret.

Se også:

http://knr.gl/da/nyheder/gr%C3%B8nnere-energi-skal-drive-igaliku

http://www.nukissiorfiit.gl/indvielse-af-igaliku-projekt/?lang=da

Ian

Dagens vits

En mand kommer ind til bageren, og siger at han skal have en pose vaniliekranse. Bageren giver ham posen, hvorefter manden spørger, hvordan de laver hullerne i vaniljekransene. Bageren tager manden med ud bagved, hvor der sidder en elefant og stikker pikken igennem vaniljekransene. "Nej, det er fandme for ulækkert siger manden". "Nå, det er ingenting", siger bageren, "så skal du se når den fylder flødeskumskagerne?"
Nive info
Gå til toppen