Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Det gamle bispesæde i Sydgrønland "Gardar" ,idag Igaliku, får resten af sommeren elektricitet fra et kombineret anlæg af solpaneler, vindmøller, batterier og et lokalt dieselkraftværk.

 

Projektet har været undervejs i snart 2 år. Så nu bliver det interssant at se hvormeget man kan få ud af VE installationerne. Valget af Igaliku er spændende. Alene fordi bygden ligger indenfor kysttågen og i et rimeligt blæsende dalstrøg i bunden af Julianehåbs fjorden (Qaqortoq).

Skal man have vindkraft så er konstante vinde vigtigere end store variationer.

Det er meningen at man i sommerhalvåret vil kunne stoppe dieselmotoren. Og kun bruge diesel som back up i tilfælde af mangel. Resten af året skal motoren køre som back-up.

Det store batterilager vil nok kunne dække 100 procent i sommerhalvåret, mens vinterhalvåret vil mangle energi fra soplanelerne. Så er det spørgsmålet hvormeget vindmøllerne kan yde i daglig drift og som ladeanlæg for batterilagret.

Se også:

http://knr.gl/da/nyheder/gr%C3%B8nnere-energi-skal-drive-igaliku

http://www.nukissiorfiit.gl/indvielse-af-igaliku-projekt/?lang=da

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen