Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

I år er det det 125 år siden Ingeniørforeningen blev stiftet. Og i den anledning holdt stifteren G.C.Hagemann i 1892 sit inledningsforedrag med titlen:"Energien og dens ændringer". Skriver Ingeniøren online.

 

Et meget spændende foredrag, der viser , at datidens udfordringer stadig er dagsaktuelle.

Citat:"Med henvisning til førende videnskabsmænd og gennem talrige industrielle eksempler fra ind-og udland gennemgik Hagemann på impornerende og meget detalieret vis,hvordan og hvor let eller besværligt mekanisk, elektrisk, termisk og kemisk energi kunne omsættes imellem hinanden.

 

Af Hagemanns glimrende foredrag er det tydeligt, at ingeniørvidenskaben i slutningen af 1800 tallet var i stand til at håndtere energi på mange måder, men der var også store huller og deciderede fejlopfattelser i forhold til den indsigt , vi har i dag. #Energien er materiens behersker # og #Bevægelse er energiens ytringsform"."

Sidendengang er energiforbruget eksploderet. og ligger nu 10 gange så højt.

Læs artiklen i Ingeniøren via nedenstårende link.

https://ing.dk/artikel/omdannelse-energi-evig-udfordring-200751

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen