Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Gamle damptog, motortog , atomkraftværker, krigsskibe , handelsskibe , fly og nu vindmøller kan fordoble deres anvendelsestid hvis man renoverer snart sagt alle belastede dele konsekvent.

 

Efter en levetidsforlængelse skulle anlæggene gerne være næstem som på dag et. Alle hjørner skulle være rundet og alle mulige problemer være forudset og taget hånd om.

Ved levetidsforlængelse af vindmøller skal ikke bare mølletoppen og vingerne skilles ad eller lappes sammen , men også tårnet, fundamentet og styringen. Det hele skulle gerne have udskiftet samtlige muligheder for slid,træthedsbrud og alderdom.

De gamle relæstyringer erstattes af nye elektroniske styringer og alle ledninger udskiftet.

Når møllen når 20 år har man hidtil mistet CO2 tiøren og dermed er der ingen overskud mere.

Så en del møller er blevet pillet ned og sendt til udlandet , hvor afregningsprisen er anderledes højere end i Danmark. Det er som om myndighederne ønsker "privat" elproduktion udfaset.

Andre lande forsøger anderledes positivt at udvikle de grønne løsninger.

Et af vejene er at betale en højere afregnmingspris for de levetidsforlængede gamle møller fra Danmark. Så nu står de og kører i Polen, Italien og England.

Var man rigtig klog, så kunne de ligesågodt have nedbraft CO2 her i landet.

I øjeblikket er energipolitikken lige til en karakter i hjælpeskolen.

Skulle man imidlertid skifte mening og indføre en levetidsforlængelses politik , der også medførte en økonomisk mulighed for de mellemstore vindmøller , så ville der kunne holdes mange mand beskæftigede uden det kostede samfundet ret meget.

Men det er snart sidste udkald. Så bliver de mellemstore møller afviklet.

Det er egentlig så let, Man skiller hovedaksel ,gear og generator ad og udskifter alle kuglelejerne med nye. Er der slidspor, så udskiftes også de dele.

Derpå nyt olie på og nye oliefiltre.

Er vingerne dårlige , så nye vinger. Ellers coades de gamle vinger med et lag .

Det hele kræver mange service og mandetimer. Der kan udføres på mange små maskinfabrikker.

Og man kroner så det hele med en kommende fast afregningspris , der tager udgangspunkt i hvor meget der er lavet.

Så vil 20 år ekstra snart kunne indhentes.

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen