Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Eksporten til Tyskland af elektricitet fra vindmøller og photoceller har de senere år haft det svært.

 

Selvom ledningsnettet i højspændingen henover grænsen er som en 6 sporet motorvej, så tillader man kun trafik i et spor ind i mellem skriver pressen.

For videre sydpå er der slet ikke kapacitet nok til at tage trafikken fra Danmark frudsat man kunne bruge linierne. Men dansk elektricitet ville oversvømme markedet og presse priserne på tysk vindkraft i bund. Og det er man nok ikke interesserede i.

I mellemtiden kan alle se , at de tyske højspændingsmaster fra Hamburg og nordpå langs mtorvejen i øjeblikket udskiftes med helt nye og meget større master. Så linien sydpå vil kunne bære rigtigt meget i fremtiden. Og fra Hamburg bygger man 3 parallelle linieføringer med HVDC , der kan flytte elektricitet helt ned i Midttyskland. Hvad man ikke kunne før.

I mellemtiden udbygges de danske vindmøller på land meget langsomt, mens man udskifter de tyeke i Schleswig-Holsten med de største megamøller. Og snart vil det være tysk strøm der vælter nodover i stedet og trykker den grønne bølge i Danmark flad.

Nu starter man i følge Elfokus.dk op med en projektfase på 5 måneder. Så tror vi at der ingen fare er, men vi bliver nok klogere sidst på året.

Priserne på elektricitet vil pludselig ændre sig markant, når trafikken begynder at gå modsat.

For så har vi ikke mere kontrol over vores eget elnet.

Danmark er jo ikke større end et lille hjørne af Hamburg rent elektricitetsmæssigt.

Energiministeriet , der tror de har vundet i lotteriet , bliver efter al sandsynlighed taget med bukserne nede.

Se også

http://www.elfokus.dk/nu-kan-vi-saelge-stroem-til-tyskland/

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen