Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

På Thyborøn står en megamølle fra Kina , der på mange måder er anderledes.

 

Mulighederne for at levere vindmøller til det europæiske marked står og falder med positive dokumenterede testresultater fra EU godkendte prøvestationer. Muligheder som en række producenter ikke har haft. Specielt producenter i Østen.

Det er hele tiden Vestas og Siemens der udråbes til "verdens førende" producenter, men så har man ikke talt de mange specielt store kinesiske og indiske fabrikanter med. For nok er vi førende , men kopier af danske møller har et helt andet liv ovre there.

Efter størrelsen hvor man overskred 1000 kilowatt og gik over til Megamøller er fabrikanter i Østen begyndt på deres egen udvikling. Som gearløse møller og møller med 2 vinger.

En af dem har fundet vej til Thyborøn Havneareal, hvor den fik 3 års testmuligheder.

Og her var ideen , at kunne levere til det europæiske vindmølle offshore marked . Det er dog ikke sket endnu. For nok kan møllerne produceres billigere i Østen, men vægten på anlæggene alene gør , at transporten bliver en voldsom parameter.

For at tilpasse sig EU regler stiftede man et dansk-kinesisk selskab Envision, der står for drift og test af forsøgsmøllen . Siden initiativet i 2011 byggede man så den specielle mølle , der udover 2 vinger også har 2-delte vinger. Hvor den inderste halvdel er fast og den yderste del drejbar.

En opnået EU bevilling løber til 2020 , så Lemvig kommune har fortsat det gode samarbejde og nu forlænget testperioden til projektets udløb i slutningen af 2020.

Envision her derudover fået aftale med Nissum Brednings Vindmøllelaug om samarbejde. Så regler og muligheder bliver overholdt.

Siden er et andet kinesisk projekt blevet impelementeret i Frøstrup.

se også:

http://www.e-pages.dk/dagbladets/2944/

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen