Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Potentialet i grøn energi er nu så stort , at investeringsbanker satser milliarder i området.

 

Desværre er ikke alle potentialer lige lukrative. For der er gode og dårlige lokaliteter. Og de gode er nu konkurrencedygtige med kul , olie og naturgas, men det er de dårlige nødvendigvis ikke.

Solenergi på øer med kysttåge hele året. Vindmøller i kalmebæltet (hvor det næsten aldrig blæser).Ressourcerne skal være til rådighed, hvadenten det er i form af solskinstimer eller dage med blæst.

I Danmark har vi ikke solskin nok til solkraftværker. dem bygger man i ørkenområder nærmere ækvator. Derfor kan der godt være solskin nok til periodisk store energiafkast. Man skal dog altid tænke på back-up til de energifattige timer.

Batteriteknologi kan løse flere timer i døgnet med selvforsyning , næppe alle 24 timer. Også selvom der er lovende resultater. Flere af de gode resultater kommer fra breddegrader hvor der er op til 345 dage med sol om året. Det kan vi jo aldrig leve op til her.

Amerikanske stater som Arizona, New Mexico eller øer som De Canariske Øer ligger på højde med sahara i Afrika. og her har man naturligvis meget mere sol.

Så investeringer i solkraftværker sådanne steder er ganske fornuftige.Forudsat at man kan komme af med energien og få noget for den.

Ligesom investeringer i vindmøller heroppe i vestenvindsbæltet er anderledes fornuftigt end tilsvarende investeringer i jordens vindsvage regioner (kalmebæltet).

De gode investeringer giver i dag så fine afkast og en rentabilitet at langsigtede placeringer af pensionsmidler er begyndt at gøre sig gældende.

Og her har f.eks. DONG kronede dage med bygning af havvindmølleparker i Nordsøen og Det irske Hav.

Det grønne lokomotiv kalder Ingeniøren online fænomenet. Som kul lobbyen bekæmpede voldsomt for få år siden. Nu er det elselskaber med masser af kul , der investerer grønt.

For her finder man kapital og nye kunder.

De grønne investeringer er i øjeblikket dobbelt så store som i den traditionelle energisektor,

Se også.

https://ing.dk/investeringsspecialist-nu-giver-groenne-investeringer-bedre-afkast-end-gas-kul-olie

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen