Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Ligesom på propelmøllen (hurtigløberen) så suges darrieux møllen rundt af et vakuum.

 

På propelmøllen opstår det kraftigste vakuum ovenpå profilet. Og alt efter vindhastigheden , så flytter det sig frem og tilbage fra roden og ud til spidsen af vingen under rotationen.

Holder man vingen i et fast omdrejningsforhold , så er det kun vinden der varierer og dermed flytter på vakuumområdet.

Jo længere ude på vingen området ligger, des bedre trækker møllen.

Da vingen har et svagt smig fra rod til spids , så er der områder der passer bedre til vindhastigheden end andre. Og vingeformen , der bliver bredere mod roden, vil have områder der passer bedre til vakuum end andre. Derfor forskellige vinge design.

En lodret vinge med samme bredde , som på en darrieux mølle ,vil have et vakuum langs hele vingen. Og trækket bliver derfor ikke noget der glider op og ned under driften.

Vingen yder dermed kun det træk (vakuum) som vindhastigheden byder. Da suget ikke kan flytte sig.

En darrieux mølle kører ligesom hurtigløberen med fast omdrejningstal, der styres af generatoren via gearet.

Vinden yder vakuum på forreste vinge. Og vinden blæser gennem rotoren, hvor det møder en anden vinge i bagvind. Men nu er vindhastigheden reduceret med en trediedel.

Den bagerste vinge får m.a.o. en langsommere vind. Og dermed et andet sug.

Vingen i bagvind vil rotere langsommere end vinden foran. Og da de sidder på samme aksel , så vil bagvingen bremse forreste vinge.

For hver rotation så får en vinge fuld træk oppe i vinden. Mister sit vakuum på siden . Får et nyt vakuum på bagsiden af profilet og mister vakuummet igen på siden under rotation. Før det hele sker forfra.

Mange darrieux møller har derfor svært ved at producere ret meget energi. Og en del kan endda slet ikke starte selv. Men skal motor startes.

Hvis nu man sætter profilet skråt i stedet for lodret.(altså det samme profil).Så vil vakuummet påbegynde ved spidsen og løbe nedaf profilet når den roterer op i vinden. Vakuum trækket fordelse med andre ord. Over mere tid. Ligesom vakuum på bagsiden opbygges over mere tid.

Og den faldende vindhastighed gennem rotoren vil næppe påvirke så meget.

Darrieux møller med skrå profiler er på det sidste solgt i stigende grad i Tyskland. Hvor de bruges som vartegn, batteriladning og som husstandsmøller. Mølletypen er meget lydløs.

Og enkel i opbygning. Så selvom den ikke yder helt så meget som en husstandsmølle, så kan den med tiden blive en økonomisk konkurrent til propelmøllen.

I Danmark var ingeniør Niels Borre ude med lodrette darrieuxmøller i 1970erne , men fik aldrig støtte fra parnasset. Nu er tiderne måske til de skrå blade ?

https://www.quora.com/What-is-the-most-efficient-design-for-a-Darrieus-wind-turbine

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen