Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Stand alone anlæg , Ødrift eller dieselmotor i stedet for oliefyr.

 Når man bruger flydende brændsel i en motor får man i princippet 70 procent varme og 30 procent arbejde . I minikraftvarmeanlæg trækker motoren en dynamo (generator) som producerer elektricitet i biler bliver det til fremdrift (kørsel).

Man kan naturligvis også brænde planteolie, naturgas og biogas af i samme anlæg. Her vil vi kun koncentrere os om mini-diesel kraftvarmeværker.

Oprindelig ombyggede man en lysmotor fra trawlere (skibe), der var en simpel motortype, men anlæggene producerede for meget til et parcelhus. Faktisk kunne en motor dække forbruget i op til 3 parcelhuse påsamme tid. Derfor solgte man anlæggene primært til større forbrugere, som skoler, plejehjem ,sygehuse og større kommunale kontorer.

Ideen gik på at generatoren kobles på lysnettet og motoren trækker det hele op i omdrejninger. Så ligesom en vindmølle kunne man sende strøm tilbage på lysnettet. Og samtidig dække store dele af egetforbruget.

Motoren kører typisk på 70 grader . Og det passer fint til at erstatte et oliefyr.

Ved at indkapsle generatoren og lade motorens kølevand løbe igennem det hele ,kan man opsamle varmen som varmt vand. I stedet for at det går op i varmt luft.

Indkapsling af udstødningsrør med en vand muffe fanger udstødningsvarmen. Og cirkulering af olien i bundkarret opsamler det sidste.

Ved brug af varmevekslere og små pumper kan man opsamle store dele af varmeenergien.

En buffertank mellem det hele kan så gemme energien over tid eller fungere som sikkerhed for overkogning.

Så minkraftvarmeanlægget består af en motor , en generator, indkapsling ,varmevekslere , pumper , buffertank og en styring som på en lille vindmølle.

Dertil et lyddæmpet udstødningsrør, så naboer og en selv ikke generes af lyd fra udstødningen.

Det hele isoleret i en kase på en gulv-ramme.

Efter lysmotorerne gik man over til almindelige bilmotorer. Samtidig blev store landbrug og større institutioner insterssante kundeemner. Ligesom fjerntliggende hoteller i bjergområder.

Anlæggene ligner meget de nødstrømsanlæg man bruger i banker og på hospitaler i jordskælvsområder ( men de udnytter ikke varmen).

I Danmark har sådanne minikraftvarmeværker været produceret i Hadsten. Under navnet EC Power.

Se også:

http://www.ecpower.eu/en/

http://www.ecpower.eu/da/

Dagens vits

- Ole, kan du nævne tre store pattedyr, der lever i Afrika? - En elefant og to giraffer...
Nive info
Gå til toppen