Fra vindkraft til grøn hydrogen (brint).

Udfasning af petrokemiske olier og indfasning af grøn brint til transportformål er blevet meget aktuelt i forbindelse med CO2 reduktionen.

Lagring af elektricitet fra vindmøller er vanskelig. Så derfor satses der på andre energi lagrings løsninger. Herunder at omdanne overskuds elektricitet til brint.

 

Ørsted planlægger i 2030 at bygge et kæmpe elektrolyse anlæg i København på 1300 MW. Men det er foreløbig på tegnebrættet.

Foreløbig er det største på 24 MW , som ligger i Leuna øst for Leipzig , hvor den store tyske gasproducent Linde vil levere brint til sine industrikunder i området.

 

Elektrolysen drives udfra lysnettet. Men man vil købe grønne certifikater som dækning for forbruget. Linde vil levere brint via gasledninger og trykflasker.

 

Andre store elektrolyse anlæg ligger i Østrig på 6 MW og i Japan på 10 MW.

 

Overgang ti brint vil spare store mængder CO2. Hvis elektriciteten kommer fra solparker, vindmølleparker eller vandkraft. Kommer elektriciteten fra kulkraft så er der ingenting sparet.

 

Se også:

 

https://ing.dk/artikel/verdens-foreloebig-stoerste-elektrolyseanlaeg-bygges-tyskland-243636?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework